Construction of the Montreal Neurological Institute, photograph.
Description:
This is a black and white photograph of the Montreal Neurological Institute following the construction of the temporary wartime annex during the early 1940s. The annex is the low, flat-roofed wooden building which can be seen beside and behind the main stone institute building. There is an unpaved parking lot containing several cars next to the annex. This image was taken from near what was the interns’ residence at the Royal Victoria Hospital. The hospital’s power house and laundry, with its large smoke stack, can be seen in front of, and partially blocking the view of, the institute.
Physical Description:
image.photograph.black and white 10.7 x 13.0 cm
Language:
English

is Part Of:
Wilder Penfield Digital Collection

Wilder Penfield Fonds P142 -- Series E (Events) -- Sub-Series E/VN (Events, visual Neuro)
Publisher:
Osler Library of the History of Medicine, McGill University
Citation:
Construction of the Montreal Neurological Institute, photograph. [Online image]. Wilder Penfield Digital Collection Wilder Penfield Fonds P142 -- Series E (Events) -- Sub-Series E/VN (Events, visual Neuro) . Osler Library of the History of Medicine, McGill University . Retrieved July 19, 2019 from http://digital.library.mcgill.ca/penfieldfonds/fullrecord.php?ID=9651
Rights:
This material has been made available with the consent of the copyright holders and can be used in accordance with fair dealing provisions of Canadian copyright law. For more information, please contact the Osler Library of the History of Medicine.
Location:
Montréal (Québec).
Call Number:
E/VN 1-1.4 (1933-4)